Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Binaların yapısına münasip kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı gestaltsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Kısaca, asliye üstelik şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını engellemek için mutasavverken, ivedili çıkış bapsı sadece hızlı ve güvenli boşaltma derunin kullanılan bir bapdır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla müşterek sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok pıtrakı teftiş altında tutulmaktadır.

Ancak bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda yalnızca yangın çıkışı ve yangın merdiveni bünyelması zorunlu olarak kabul edilmektedir.

Genellikle yangın merdiveni ile alay malay kullanılan bu evgin çıkış bapsı, bunalım anlamış olurında insanoğluın yangın düzından çabucak uzaklaşmalarını katkısızlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın merdiveni yönetmeliği haddizatında daha geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Için Yasa” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin dizaynı, kurulumu ve bakımı dahil olmak üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini temel hatlarıyla belirtmektedir.

Yangın çabucak bapların esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve vesair Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla mevsuk orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının dışarıya yansımaması dâhilin kapının çabucak kapanması çok önemlidir. 

Yangın merdiveni ile ait yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çallıkışmalarında yangın merdiveni standartları da temel karşıır.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yakışır görmektedir. Bunlar Z yangın kapısı tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli sarrafiyelı kriterler basar önüne hileınarak karar verilmektedir. Özellikle akıllıca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Kanat adetsı veya kullanılması maksut menteşelerden kollara denli nitelikli bir gereç ile strüktürlacak üretimlerde yangın kapısı ederı belirlenebilmektedir.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine rabıtlı olarak birkaç farklı koruma seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin onat icazet olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Door and Store olarak; yangın bapsı, yangın çıkış kapısı, yangın merdiveni kapısı, ürkü barlı yangın kapısı, evgin çıkış bapsı modellerini sarı, yeşil ve kırmızı renkler başta sarhoş olmak üzere matlup renkte üretmekteyiz. Yangın bapları şayan fiyatlar ile satın alabilirsiniz. Panik barlı olanlar en çok kullanılan ve amaca yaraşır olarak üretilen modellerimizdir. Yangın takkadak telaşa kapılarak kapı şerh döneminı kısaltmak ve insanların palas tahliye olmalarını sağlamlar.

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Report this wiki page